Neures (2013)Neures és una comèdia àcida i delirant que parla sobre tot allò que ens passa pel cap i no ens atrevim a dir, ja sigui per covardia o per hipocresia.
El protagonista d'aquestes neures és en Francesc que convida un amic a sopar en presència de la seva dona i la seva sogra. Aquest és el detonant perquè comencin a esdevenir situacions en què personatges força mediocres vulguin aparentar més del que són.
Neures tracta sobre les petites angoixes de la nostra vida quotidiana: El pagament dels tiquets d'aparcament, rebre una carta d'hisenda... Però també parla d’altres pors que ens tormenten a llarg termini com les malalties, el tornar-nos lletjos, la vellesa o la mort.
L'obra invita a la reflexió i fa una crítica sobre la incapacitat de l´individu de mostrar-se com és realment i quedar sotmès a la hipocresia i a les normes socials establertes. No obstant, els personatges tenen una vàlvula d'escapament: Explicar al públic el que pensen. És llavors quan s´alliberen, quan diuen paraules gruixudes i pensaments que no són políticament correctes. És llavors quan deixen anar la seva neura i se senten lliures.

Autor: Steven Berkoff
Traducció: Joan Sellent
Adaptació text: Xavier Martínez Lauder

Fitxa artística
Direcció: Carles Bigorra
Repartiment: Menuda Tapias, Francina Fernàndez, Marcel Ferré, Joan Sánchez, Carles Pitarch.

Fitxa Tècnica
Disseny d´il.luminació: Fernando Pàmies
Disseny gràfic: Xavi Maixé
Fotografia: Jordi Mateu, Montse Veses
Vestuari: Roser Perendreu
Proposta escènica: Marc Ferré, Patrícia Carles
Vídeo: Eduard Nadal, Dudi
Col.laboracions: Zona Zàlata, Cristina Prats, Xavi Salsench, Jordi Martí, Álex Manríquez, teatre Bràvium, Anna Maria Llauradó.