Contacte i currículum

Telèfons: 639819143 / 651747609 /977230040

Correu electrònic: 
depeuenterra@yahoo.es
TRAJECTÒRIA

Associació de teatre nascuts de peu en terra té els seus inicis el 2001, a iniciativa de Judith Pujol. La llavors anomenada companyia "Cicuta"  estrenà al pati del Teatre Metropol de Tarragona l'obra Gernika
Durant els primers anys el grup experimenta una evolució constant tant en el nom com en la seva formació, convertint-se en "Primats pel teatrea la Mostra de teatre al carrer organitzada per l´Ajuntament de Tarragona. Aquesta performance,  serveix com a carta de presentació del muntatge escènic “Refugiats”, una sàtira sobre el món de la televisió, de l´autor Sergi Pompermayer.
El 2006 i ja amb el nom actual es presenta Cansament, un muntatge de creació pròpia de teatre contemporani basat en textos de Peter Handke on es dóna rellevància a la coreografies.
El grup reprèn la seva activitat a finals de 2008 amb “Dakota”, una comèdia de Jordi Galceran que s’estrena al maig de 2009, aquest cop amb la direcció de Menuda Tapias, del Col·lectiu de Teatre Trono Villegas. Aquest projecte que es va representar per tot Catalunya, va exhaurir les entrades en les sis representacions realitzades a Tarragona, a més de rebre el reconeixement en alguns certàmens i obtenir diferents guardons: Concurs de teatre de Piera, Mostra de teatre còmic de les Garrigues, concurs de teatre Malgrat de Mar, Mostra de teatre de Palafolls.
A mitjans de 2011 es posa en escena  La ràbia que em fas, de Juli Disla, també amb la direcció artística de Menuda Tapias. La companyia s´endinsa en aquesta obra de rabiosa actualitat, amb una acurada posada en escena, recomanada per a públic adult. Seguint amb la seva dinàmica d’obertura, compta amb  la participació de dos reconeguts actors d’altres companyies: Pau De la Peña, del Grup Escènic Atenea de Tarragona, i  Francina Fernández, del grup del Teatre Principal de Valls.
El març de 2013, sota la direcció de Carles Bigorra, actor i director professional s´estrena “Neures”, d´Steven Berkoff. La Menuda que havia dirigit, els últims treballs ha format part del repartiment, juntament amb Marcel Ferré i Francina Fernández. En aquest projecte també s´hi han incorporat altres actors de la demarcació: Carles Pitarch, del Grup Llop’s Teatre, i Joan Sánchez.
“Neures” és una comèdia delirant que parla sobre totes aquelles coses que ens passen pel cap i no ens atrevim a dir, ja sigui per covardia o per hipocresia. Després d´estrenar-la a Tarragona i exhaurir entrades en les 3 representacions està gaudint d´una gran acollida entre el públic assistent.
Nascuts de peu en terra, tot i no ser una companyia de teatre  professional, té una llarga trajectòria i experiència tant a nivell de col·lectiu com a títol individual. Tots els seus membres han dut a terme actuacions amb altres grups de teatre,  i algun d´ells  participa en les conegudes representacions del Ball de Dames i Vells de Tarragona, dirigit per Oriol Grau i Fermí Fernàndez. Pel que fa a la formació  tots han passat per diverses escoles: l’Aula de teatre de l’URV, Col·legi del teatre de Barcelona, Institut del Teatre, Eòlia, Josep Yxart... i han assistit a nombrosos cursos de formació.